Didimde Tadmanız Gereken Lezzetler

İçindekiler

Didimde Tadmanız Gereken Lezzetler

Bir Tatilin Olmazsa Olmazı: Balık Keyfi

Gün batımında ya da yıldızlı bir gecede, ayın yakamozu denizin üzerine vururken baş başa ya da derin sohbetler eşliğinde yenecek bir balığın yerini ne tutabilir ki? Didim’e gittiğinizde hemen balık menülerine göz gezdirin ve buranın en iyi yapılan taze mevsim balıklarından çipura, mercan, barbun ve kefali tavada ya da ızgarada olarak sipariş verin. Tabii ki yanında aperitif deniz ürünleri ve çeşit çeşit mezeler eşliğinde.

Ya da eski Türk filmlerinden fırlamış gibi duran daha samimi salaş mekanlara da rastlayabilirsiniz. Buralarda genelde porsiyon olarak servis edilen sardalya, uskumru ve levreği ekmek arası da alabileceğinizi mutlaka aklınızda bulundurun.
didimde ne yenir (4)

Vazgeçilmez Tatlarımız: Kebap ve Döner

Bunun yanında pide – lahmacun ve döner yapan kebap restoranlarının özellikle sahil bölgelerinde oldukça rağbet gördüğünü de belirtelim. Özellikle yabancı turistlerin gösterdiği bu ilgi nedeniyle Didim’in birçok yerinde, işinin ehli kebap evlerine rastlayabilirsiniz.

Didim’de yetiştirilen ve yerli halkın yemiş dediği lop incir reçeli ve çilek reçeli ise Didim’de mutlaka denemeniz gereken lezzetler, unutmayın.

Lop İncir

Lop İncir

İncir, yöredeki adıyla yemiş, Aydının simgesi haline gelmiş bir meyve. Bu nedenler her ilçesinde, her köşe başında açılmış tezgahlarda incir bulabiliyorsunuz.

Tarhana

Tarhana

Türkiye‘de en bilinen ve sevilen çorbalardan biri olan tarhanayı; Didim yorumuyla yudumlamak isterseniz uğrayabileceğiniz çok hoş mekanlar var. Kendiniz yapmak isterseniz de, sokaklarda organik tarhana bulabileceğiniz dükkanlar göreceksiniz.

Zeytinyağlı Taze Börülce

Zeytinyağlı Taze Börülce

Didim’de zeytinyağı her yemeğin olmazsa olmazı. Börülcenin kurusunu da tazesini de sık sık tüketiyorlar. Tazesini daha çok salata olarak kullanan Didimlilere konuk olduğunuzda, mutlaka sofrada bulacağınız bir lezzet.

Kabak Çiçeği Dolması

Kabak Çiçeği Dolması

Çok ilginç lezzetlerden biri olan, kabak çiçeğinin içine; soğan, domates, biber, maydanoz, sarımsak ve pirinç doldurularak yapılan kabak çiçeği dolması da Didim tatlarından sayılabilir

Şevketi Bostan

Şevketi Bostan

Üretimi ve ayıklaması oldukça zor olan şevketi bostan, Didim’de salata olarak karşınıza çıkabilir. Böbrekler için de şifalı olan bitkinin dikenleri temizlenir, yaprakları haşlanır ve etle ya da zeytinyağlı sosla servis edilir.

Kaşopita

Kaşopita

Didim’in sembol haline gelmiş yemeğini arıyorsanız size kaşopitayı önerebiliriz. Yerel halkın dilinde; kaşo karıştırmak, pita ise ekmek anlamına geliyormuş. Bu iki kelimeyi birleştirip isimlendirdikleri kaşopita, sıcak veya soğuk yenebiliyor. Yapımının pratik ve doyurucu olması da sizi cezbedecek özelliklerinden biri olabilir. Tatmak isterseniz kaşopitayı akköyde bulmanız mümkündür.

 

 

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık